Si tens algun problema per veure aquest mail, el pots veure en línia / versió web
 

NEWS #014


EXPOSICIONS FOTOGRÀFIQUES A LLEIDA I VALLSlinia

A Lleida: WIM WENDERS, photographs

 

linia

Wim Wenders va néixer el 1945.

És reconegut pel seu treball com a director de cinema, pel que ha guanyat nombrosos premis de prestigi.

Des de 1986, ha exposat les fotografies en museus i galeries internacionals.

Les obres que es poden veure en aquesta exposició  han estat seleccionades de les col·leccions Pictures from the Surface of the Earth i Places, strange and quiet.

Viu i treballa a Berlín. Estic content de mostrar aquesta col·lecció de fotografies a la Fundació Sorigué. Quan les miro, em pregunto si són una recopilació aleatòria, o si formen un tot, si tenen una mateixa intenció. "Cada imatge explica una història", segons una dita anglesa. Què m'està dient la suma de les seves històries?

 "Són dels darrers vint anys", és el primer que em ve a la ment. Però, d'alguna manera, resulta estrany dir-ho. Durant aquest temps m'he fet vint anys més gran, això segur. I em considero la mateixa persona que "va fer aquestes fotografies". Però ara, quan les miro, m'entren dubtes: qui les va fer, i a qui les feia?

Els llocs que he fotografiat han desaparegut de la faç de la terra, (com la Zona Zero, que ara representa una cosa totalment diferent, una història molt diferent de la que em va ensenyar aquell dia...) o són llocs que perviuen absolutament aliens a les nostres conviccions actuals i ens sobreviuran durant milions d'anys.

 Els llocs tenen un sentit del temps diferent del nostre. I la percepció que tenen de nosaltres és impertorbable i incorruptible. Tenim sempre la impressió que podem imposar les nostres regles i expectatives sobre ells. Així és com mirem la terra, la natura, el nostre planeta: com si ens pertanyessin, com si tot fos nostre.

 I la veritat és que és exactament el contrari: nosaltres els pertanyem. Llocs i espais: pensem que els creem nosaltres, però en realitat ells ens creen a nosaltres. Ens imaginem que viatgem a través d'ells, però en realitat ells viatgen en nosaltres. Els hi fem fotos per no oblidar que hi vam ser, però ells sempre ens recorden, tal com som; conserven la nostra empremta en les seves memòries inesborrables.

 Wim Wenders

linia
A Valls: FOTOGRAFIA DE COL·LECCIÓ Fons del Museu de Valls


linia

Una col·lecció per un museu.

El Museu de Valls presenta, per primer cop, una exposició monogràfica dedicada exclusivament a la seva col·lecció de fotografia. La mostra recull una selecció de 150 instantànies, d'una quarantena d'autors, de les més de tres-centes imatges del fons del Museu.

El nucli central de la col·lecció està format per les imatges de la família Català    -Pere Català Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català Roca. Així mateix, també hi ha una bona representació dels fotògrafs documentalistes que segueixen l'estela de Francesc Català, com Xavier Miserachs, Oriol Maspons, Joan Colom, Ricard Terre, Ramon Masats o Colita.


A l'inici dels anys setanta, una nova generació orienta la seva mirada cap a l'experimentació: ja no vol ser testimoni de la realitat, sinó que es vol endinsar en el misteri que es revela en les imatges. En aquesta línia, la col·lecció conté obres dels creadors Joan Fontcuberta, Ferran Freixa, Manuel Laguillo, Manuel Úbeda, Manel Esclusa, Toni Cumella, Pere Formiguera o Humberto Rivas. Relacionats amb tots ells, però amb una obra diferenciada, també hi trobem Toni Catany i América Sànchez.

L´últim bloc de l'exposició se centra en els artistes que utilitzen la fotografia com un recurs més en el seu       treball creatiu, com Perejaume, Marcel Pey, Carles Congost, Paco Freire, Gemma Clofent, Vanessa Pey o        Mireia Sallarés.

linia


Especialitats de Jaume Orpinell

FotoGrafia
És l’àmbit dels teballs més personals, exposicions i projectes a realitzar.
-(+ info)-

FotoArxiu
Treballs amb arxius fotogràfics: exposicions, comissariats...
-(+ info)-

FotoBarcelona
Base d’imatges de Barcelona dels edificis més emblemàtics de la ciutat.
-(+ info)-

FotoDigital
Digitalitzacions de tots tipus de plànols amb retoc digital.
-(+ info)-

FotoPaisatge
Reportages de paisatges urbans i d’espais naturals.
-(+ info)-

FotoArquitectura
Reportatges de tot tipus d’obres i seguiment dels procesos constructius.
-(+ info)-


linialinia


Arxiu de Newsletters Jaume Orpinell Fotografia
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 0 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 ·

 

Moltes gràcies per llegir aquesta informació ©2013 Jaume Orpinell.
Per a qualsevol informació relacionada amb aquest info, adreceu-vos a: info@jaumeorpinell.cat

Si no desitja seguir rebent comunicacions electròniques de Jaume Orpinell Fotografia, fe click aquí

 
El Meu Blog